Паста з лососево-сирним соусом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 35 хв

Паста з лососево-сирним соусом

Італійська кухня - це постійна різноманітність, несподівані поєднання і витончена гамма смаків. Для цієї страви найкраще підходить паста феттуччіне, рeджінетте, наполетане, фарфалле, лінгуіне і спагетті. Ніжне філе лосося і запечена скоринка сиру зроблять пасту ніжною, живильною і просто дуже смачною. Пікантне і гостре блюдо, не складне в приготуванні, але дуже смачне, особливо для любителів сиру. Соус - головна складова пасти, і тут можна проявити творчу фантазію. Можна додати в цей соус смажені помідори і трохи чилі перцю. Готову пасту викладають на блюдо, поливають соусом і тут же подають до столу. Підійде, як до святкового столу, так і до обіду в будній день.

Інгредієнти

  • Паста-бантики - 300 г.
  • Лососеві стейки - 2 шт.
  • Сир з пліснявою - 200 г.
  • Вершки 22% - 150 г.
  • Часник - 2 зубчика
  • Оливкова олія - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Пасту зварити.

  • 02

    Відокремити рибу від кісток, порізати шматочками.

  • 03

    Сир теж нарізати  кубиками.

  • 04

    Поставити на вогонь сковороду з оливковою олією, розчавити ножем часник і кинути в олію, через секунд тридцять вийняти часник, закинути рибу.

  • 05

    Обсмажувати, постійно помішуючи, 5-7 хвилин, залити вершки, продовжувати мішати. Коли вершки закиплять, закинути сир, злегка посолити, поперчити і тримати соус на вогні ще хвилин п'ять, постійно помішуючи.

  • 06

    Пасту викласти на тарілки, полити соусом.