Паста з сьомгою і креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Паста з сьомгою і креветками

Цей ресторанний рецепт неодмінно сподобається всім любителям пасти і морепродуктів. Морепродукти можна вибирати за смаком. Паста з сьомгою і креветками - страва не тільки смачна, але і корисна, виглядає просто чудово, а готується дуже легко і досить швидко. В італійських ресторанах в оригінальному рецепті для цієї пасти використовується лінгівіні. Але на домашній кухні можна використовувати ті види макаронних виробів, які доступні і під рукою, наприклад, спіральки, а сухі трави можна замінити свіжими. Подають блюдо традиційно - гарячим, посипавши зверху пармезаном і свіжим базиліком. Деякі господині додають дрібно нарізаний кріп або шпинат.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Спагеті - 300 г.
  • Томатна паста - 500 г.
  • Креветки очищені - 200 г.
  • Базилік сушений - 1 ч. л.
  • Часник - 3 зубчика
  • Оливкова олія - 40 мл.
  • Сьомга - 250 г.
  • Сіль морська - 0,5 ч. л.
  • Свіжий базилік - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно нарізану цибулю і часник обсмажити в оливковій олії до прозорості.

  • 02

    Одночасно у великій кількості підсоленої киплячої води зварити спагеті.

  • 03

    Томатну пасту додати до цибулі і часнику, довести до кипіння і на мінімальному вогні тримати 5-7 хвилин, поки вариться паста.

  • 04

    Філе сьомги порізати і обсмажити на гарячій сковороді без олії по 1-2 хвилини з кожного боку.

  • 05

    Сьомгу і очищені креветки (їх не треба попередньо готувати) додати до томатної пасти. Додати сіль і сушений базилік, добре прогріти і подавати зі спагеті, прикрасивши листочками свіжого базиліка.