Якщо ви вегетаріанець, або ж прийшла пора посту, а ви хочете дотримуватися його, тоді зверніть увагу - ця страва якраз для вас. Хоча вона сподобається навіть тим, хто не належить до вище перелічених категорій. Чебуреки із овочами - це прекрасний замінник класичних чебуреків. І хоча ця страва прийшла до нас із тих країн, де без м'яса просто нікуди, все ж існують навіть такі рецепти. Начинка з овочів виходить настільки ситною і живильною, що ви ні крапельки не пошкодуєте приготовленій страві. До того ж чебуреки дуже зручно брати із собою на роботу чи на навчання, щоб перекусити, коли часу зовсім мало, а їсти дуже хочеться.
Замісити тісто з борошна, води, солі, перцю і цукру.
Для начинки помити овочі, очистити, нарізати соломкою. Обсмажити на розігрітій сковороді 5 хвилин. Додати дрібно нарізаний часник і зелень, сіль, мелений чорний перець. Перемішати.
Тісто розділити навпіл. Розкачати у вигляді кола, на одну половину викласти фарш з овочів, а іншим накрити овочі і з'єднати край, защіпнувши.
Отриманий чебурек обсмажити в олії.