Пататас бравас
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Пататас бравас

По-іншому ще цю страву можна назвати картоплею під соусом. Адже запечена картопля сам по собі досить корисна. У всякому випадку, набагато корисніше смаженої, в яій під час готування зникають всі корисні речовини. У картоплі ж з духовки зберігаються корисні властивості. При цьому вона виходить дуже м'якою і ніжною на смак. А якщо полити її соусом, вийде взагалі чудова страва. Томати у соусі додадуть трохи легкої гостроти картоплі, при цьому й інші інгредієнти у ньому містять багато вітамінів, що теж важливо для будь-якої страви. Пататас бравас відмінно підійде для тихої сімейної вечері після важкого дня.

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Помідори - 300 г.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Перець чилі - за смаком
  • Суміш перців - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C. Картоплю добре помити, очистити, нарізати скибочками і викласти у форму для запікання. Поставити форму в духовку і запікати близько 35 хвилин до золотистого кольору.

  • 02

    В іншу форму покласти половинки помідорів і також запікати близько 25-30 хвилин. Дістати томати, очистити від шкірки і подрібнити в блендері. Додати перці, сіль, олію, оцет і ще раз подрібнити (довести до однорідної консистенції). Перемішати картоплю з соусом і подавати.