По-іншому ще цю страву можна назвати картоплею під соусом. Адже запечена картопля сам по собі досить корисна. У всякому випадку, набагато корисніше смаженої, в яій під час готування зникають всі корисні речовини. У картоплі ж з духовки зберігаються корисні властивості. При цьому вона виходить дуже м'якою і ніжною на смак. А якщо полити її соусом, вийде взагалі чудова страва. Томати у соусі додадуть трохи легкої гостроти картоплі, при цьому й інші інгредієнти у ньому містять багато вітамінів, що теж важливо для будь-якої страви. Пататас бравас відмінно підійде для тихої сімейної вечері після важкого дня.
Духовку розігріти до 200°C. Картоплю добре помити, очистити, нарізати скибочками і викласти у форму для запікання. Поставити форму в духовку і запікати близько 35 хвилин до золотистого кольору.
В іншу форму покласти половинки помідорів і також запікати близько 25-30 хвилин. Дістати томати, очистити від шкірки і подрібнити в блендері. Додати перці, сіль, олію, оцет і ще раз подрібнити (довести до однорідної консистенції). Перемішати картоплю з соусом і подавати.