Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Пиріжки із капустою (печені)
Пиріжки із капустою (печені)

Пиріжки із капустою (печені)

Пиріжки з капустою хороші тим, що приготувати їх можна в будь-яку пору року. І хоча квасять капусту зазвичай на зиму, часто буває, що залишається вона до теплих днів. Тому цей рецепт і універсальний. Пиріжки з капустою виходять соковитими завдяки начинці. А дріжджове тісто робить пиріжки дуже м'якими і повітряними. Не помічаєш навіть, коли з'їдаєш один за одним. У цьому, напевно, і полягає вся привабливість цих пиріжків. Ще одна їх перевага в тому, що пиріжки з духовці набагато корисніші за інші. Відомо всім, що страви приготовані в духовці корисніші, ніж смажені, наприклад. Адже зберігаються всі корисні речовини інгредієнтів.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 600 г.
  2. 2. Дріжджі — 25 г.
  3. 3. Олія рослинна — 100 мл.
  4. 4. Яйця — 1 шт.
  5. 5. Молоко — 250 мл.
  6. 6. Цукор-пісок — 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Маргарин — 20 г.
  9. 9. Квашена капуста — 100 г.
  10. 10. Цибуля — 1 шт.

Етапи готування

  1. В теплій воді розвести дріжджі та дві ложки борошна. Залишити на 15 хвилин. Потім висипати попередньо просіяне борошно. Замісити м'яке тісто.

  2. Прикрити його кришкою та поставити в тепле місце, щоб воно підійшло. Далі для начинки, з капусти вижати розсіл та нарізати її. Нарізати цибулю та смажити її до золотистого кольору.

  3. Потім викласти в цибулю капусту та зменшити вогонь. Збільшене в об’ємі тісто викласти на посипану мукою дошку та скатати з нього кульки однакових розмірів. Кожну кульку розкачати з допомогою качалки висотою приблизно 0,7 сантиметра.

  4. У центрі кружечка викласти начинку та скріпити краї. Потім викласти пиріжки на деко, змащене маргарином. Залишити приблизно на 15-20 хвилин. Збити віничком яйце чи тільки окремо жовток і змастити поверхню кожного пирога за допомогою кулінарної кісточки. Помістити деко в розігріту до 200°С духовку та випікати.