Арахісова паста
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Арахісова паста

Арахісова паста неймовірно популярна в США і англомовних країнах. Напевно немає людини, яка не чула би про цю дивну страву з американських фільмів. Кекси з арахісовою пастою, сендвічі з пастою і джемом на сніданок і в школу, крекери з пастою ... Цей список можна продовжувати і продовжувати. У нашій країні вона не настільки популярна, тому далеко не в усіх магазинах можна зустріти арахісову пасту. Але ви можете самостійно її приготувати і відчути себе справжнім американцем.

Інгредієнти

  • Арахіс - 400 г
  • Мед - 2 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова рафінована олія - 5 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Якщо у вас сирий арахіс, то необхідно його викласти на деко в один шар і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 8-10 хвилин. Чим довше у вас обсмажується арахіс, тим темніше будуть ядра, відповідно, буде темніше і колір вже готової пасти.

  • 02

    Коли арахіс обсмажиться, пересипаємо його з деко в тарілку і даємо повністю охолонути.

  • 03

    Коли арахіс повністю охолоне, очищаємо його від шкірки. Процес це довгий, але простий – повністю остиглий арахіс чудово чиститься!

  • 04

    Очищений арахіс перекладаємо в чашу комбайна або блендера.

  • 05

    Вливаємо рідкий мед, додаємо сіль.

  • 06

    Подрібнюємо горіхи з медом і сіллю приблизно 1 хвилину.

  • 07

    Вливаємо поступово соняшникову рафіновану олію.

  • 08

    Продовжуємо збивати ще 2 хвилини. Олії може знадобиться трохи більше, якщо паста буде сухуватою. Арахісова паста готова!

  • 09

    Перекладаємо її в банку і зберігаємо в холодильнику, накривши кришкою. Подаємо на сніданок, десерт, до випічки, млинців, а також використовуємо для приготування інших страв.