Груша-пашот в червоному вині
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Груша-пашот в червоному вині

Існує безліч рецептів десертів. Але у вас сьогодні особливий день і ви хочете чого-небудь вишуканого, витонченого, оригінального, надзвичайного і такого, що раніше пробувати не доводилося. Ви попали в десятку. Сьогодні ви будете готувати десерт під святковою назвою "груша-пашот в червоному вині". Це дуже оригінальний, ароматний і неймовірно красивий десерт. Він особливо підійде в якості завершення вашої романтичної вечері. Він також дуже добре впишеться і в ваш будній день, коли ви нікого не чекаєте, наприклад. Адже, іноді потрібно себе пестити такими речами. Вони привнесуть у ваше буднє життя яскраві фарби, буйну енергію і бурю позитивних емоцій. Тому приготуйте сьогодні грушу-пашот в червоному вині.

Інгредієнти

  • Груша - 2 шт.
  • Кориця в паличках - 1 шт.
  • Цукор - 120 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Вино червоне десертне - 180 мл

Етапи приготування

  • 01

    Очистити груші від шкірки і вирізати серцевину з нижньої сторони. Можна трохи обрізати нижню частину груш, щоб вони стали стійкіші. Відкласти убік.

  • 02

    Загорнути гвоздику і палички кориці в шматок марлі і зав'язати.

  • 03

    Змішати у великій каструлі вино, цукор, лимонну цедру і сік лимона.

  • 04

    Покласти марлю зі спеціями і довести до кипіння на середньому вогні.

  • 05

    Зменшити вогонь до повільного і варити, поки цукор не розчиниться.

  • 06

    Покласти груші в каструлю і перевернути, щоб вкрилися рідиною.

  • 07

    Накрити кришкою і варити на повільному вогні близько 30-45 хвилин, періодично перевертаючи.

  • 08

    Вимкнути вогонь і залишити груші остигати в каструлі, після чого дістати їх з неї.

  • 09

    Дістати з каструлі марлю зі спеціями й увімкнути повільний вогонь. Варити рідину до консистенції сиропу, періодично помішуючи (близько 15 хвилин).

  • 10

    Полити кожну грушу невеликою кількістю сиропу і подавати.