Існує безліч рецептів десертів. Але у вас сьогодні особливий день і ви хочете чого-небудь вишуканого, витонченого, оригінального, надзвичайного і такого, що раніше пробувати не доводилося. Ви попали в десятку. Сьогодні ви будете готувати десерт під святковою назвою "груша-пашот в червоному вині". Це дуже оригінальний, ароматний і неймовірно красивий десерт. Він особливо підійде в якості завершення вашої романтичної вечері. Він також дуже добре впишеться і в ваш будній день, коли ви нікого не чекаєте, наприклад. Адже, іноді потрібно себе пестити такими речами. Вони привнесуть у ваше буднє життя яскраві фарби, буйну енергію і бурю позитивних емоцій. Тому приготуйте сьогодні грушу-пашот в червоному вині.
Очистити груші від шкірки і вирізати серцевину з нижньої сторони. Можна трохи обрізати нижню частину груш, щоб вони стали стійкіші. Відкласти убік.
Загорнути гвоздику і палички кориці в шматок марлі і зав'язати.
Змішати у великій каструлі вино, цукор, лимонну цедру і сік лимона.
Покласти марлю зі спеціями і довести до кипіння на середньому вогні.
Зменшити вогонь до повільного і варити, поки цукор не розчиниться.
Покласти груші в каструлю і перевернути, щоб вкрилися рідиною.
Накрити кришкою і варити на повільному вогні близько 30-45 хвилин, періодично перевертаючи.
Вимкнути вогонь і залишити груші остигати в каструлі, після чого дістати їх з неї.
Дістати з каструлі марлю зі спеціями й увімкнути повільний вогонь. Варити рідину до консистенції сиропу, періодично помішуючи (близько 15 хвилин).
Полити кожну грушу невеликою кількістю сиропу і подавати.