Печінка по-єгипетськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Печінка по-єгипетськи

Цю печінку, викладену в коржик-піту – традиційний арабський прісний хліб, в країнах Близького Сходу готують прямо на вулиці в невеликих пересувних наметах. Однак ця ароматна, пряна і швидка закуска тягне скоріше на повноцінний ситний обід. Втім, навіть якщо Ви нікуди не поспішаєте і перекус на ходу не плануєте, а затишно влаштувалися поїсти вдома перед телевізором, все одно рекомендуємо Вам подавати цю споконвічно єгипетську страву саме так – складену в хлібну «кишеньку» або ж загорнуту в лаваш – повірте, це і цікавіше, і зручніше. Ми не сумніваємося: спробувавши цю оригінальну страву один раз, Ви більше не зможете відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися цією смакотою знову і знову.

Інгредієнти

  • Яловича печінка - 500 г
  • Солодкий перець - 4 шт.
  • Перчик чилі - 1 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лимон - 1 шт.
  • Оцет - 1 ч.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції за смаком - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 4 ст.л.
  • Лаваш для подачі

Етапи приготування

  • 01

    Печінку промийте і наріжте невеликими шматочками.

  • 02

    У сотейнику добре розігрійте олію, викладіть печінку і злегка обсмажте її.

  • 03

    Тим часом солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте його тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.

  • 04

    Додайте цибулю і перець на сковороду до печінки і обсмажте все разом близько 3 хвилин.

  • 05

    Тим часом часник і перчик чилі пропустіть через часниковий прес, додайте сіль, спеції і перетріть все в ступці.

  • 06

    Викладіть на сковороду, перемішайте і продовжуйте обсмажувати все ще близько 2 хвилин.

  • 07

    Потім розріжте лимон і вичавіть сік просто в сковороду, слідом влийте оцет. Перемішайте і продовжуйте тушкувати до готовності печінки - близько 10 хвилин.

  • 08

    Отриману начинку з печінки викладіть в піти або шматки лаваша (у них також можна додати майонез і зелень) і подавайте.