Печінка з бананом і ромом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Печінка з бананом і ромом

Хто ж не бажає харчуватися їжею, яка буде не тільки приємна для вашого шлунка, а й також дуже корисна? Якщо ви більше віддаєте перевагу здоровій їжі, тоді вам обов'язково варто спробувати приготувати печінку індички. Так, вона звичайно більш калорійна, ніж, наприклад, куряча печінка, але тим самим ви отримаєте дуже ситну страву. Печінка індички містить в собі дуже багато різних груп вітамінів, тому її рекомендують включати в раціон навіть маленьким діткам. Крім того в ній багато натрію, калію, магнію та інших мікроелементів. Не кажучи вже про те, що в цій страві є цедра лимона і цибуля, які теж не менш корисні. За півгодини у вас на столі дуже смачна і корисна страва.

Інгредієнти

  • Печінка індички - 700 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Цедра лимона - за смаком
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Ром - 60 мл.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Банан - 2 шт.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Базилік - за смаком
  • Олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку індички розрізати на середні шматки, посипати сухим базиліком, залити ромом і залишити на 30 хв. Вийняти печінку з маринаду, злегка промокнути серветкою і обваляти в борошні. Надлишки струсити. Обсмажити печінку з усіх боків до приємної рум'яності.

  • 02

    Зняти цедру з половинки лимона. Цедру обсмажити на олії, додати цибулю, пасерувати. Потім додати цукор, лимонний сік і печінку. Смажити, постійно помішуючи, до готовності. У кінці приготування посолити і поперчити.

  • 03

    Банани нарізати шматочками навскоси. Додати банани до печінки, перемішати акуратно, влити ром, і як тільки ром випарується, знімати з вогню.

  • 04

    Подавати, прикрасивши лимонною цедрою.