Печена яєчня з креветками в сметанному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Печена яєчня з креветками в сметанному соусі

Навіть найзвичайнісіньку страву можна приготувати в невластивому йому способі так, що смак цієї страви буде зовсім іншим. Смачнішим і незвичайним. Спробуйте хоча б раз урізноманітнити свій сніданок такою ось незвичайною стравою, і ви відразу по-іншому дивитиметеся на цю банальну страву. Печена яєчня - це, звичайно ж, дещо незвичайне. Адже яйця - це білок, який так необхідний нашому організму. А якщо об'єднати їх з креветками (джерело фосфору), то вийде ще більш смачно. Спробуйте таким чином зробити свій ранок яскравим і незабутнім. До речі, буде дуже смачно, якщо ви зробите тости с якимось соусом до яєчні.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 8 шт.
  • Вершки 30% - 0,25 ст.
  • Масло вершкове - 70 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Креветки очищені - 12 шт.
  • Сметана - 35 г.
  • Мадера - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 160°С. Формочки для випікання змастити маслом, поставити на деко.

  • 02

    У кожен горщик розбити 2 яйця, акуратно не пошкодивши оболонку жовтка. Додати в горщик вершки, посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Випікати в духовці 16-20 хвилин поки вершки не загустішають, а білки не стануть непрозорими, дістати із духовки.

  • 04

    Поставити на невеликий вогонь сковороду, розтопити вершкове масло, висипати креветки, обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Вилити з сковороди зайву олію, влити мадеру до креветок, постійно змішуючи, тушкувати креветки.

  • 05

    Вино має випаруватися, після додати сметану, готувати ще 1 хвилину. Коли сметана стане густою, посолити і поперчити, розкласти готові креветки по горшочкам.