Існує чимало рецептів всілякого печива. Сьогодні ми вам пропонуємо спекти унікальне печиво, під назвою «Осінні листочки». Дане печиво дуже добре їсться саме восени. Адже, печиво дуже красиво прикрашене і саме воно має форму саме осінньої тематики. Таке печиво у формі солодких листочків відмінно складе вам компанію за вечірнім чаєм або ранковою кавою. Уявіть тільки: осінь, проливний холодний дощ, в квартирі або будинку тепло і затишно, всі члени сім'ї закутані в ковдри про щось неспішно й весело розмовляють за чашкою чаю, а в тарілці такі яскраві, солодкі листочки... Таке печиво обов'язково підсолодить вам осіннє життя.
Розтерти в світлу піну цукор (200 г.) і масло. Додати яєчні жовтки (2 шт.), борошно, цедру лимона і прянощі. Замісити тісто і поставити його в холодильник на півгодини.
Розкачати тісто в тонкий пласт на присипаній борошном поверхні і за допомогою фігурних формочок вирізати печиво.
Змастити збитим яйцем і випікати в попередньо розігрітій до 190°С духовці до золотистого кольору.
Готове печиво остудити, прикрасити різнобарвною цукровою глазур'ю.
Цукрову пудру потрібно просіяти, змішати з білками (2 шт.) і лимонним соком. Щоб зробити помаранчеву глазур - потрібно додати морквяний сік, для фіолетового кольору - буряковий, для бордового відтінку - вишневий, для зеленого кольору - шпинатовий сік. Важливо добре розмішати глазур до однорідної маси, щоб не було грудочок. Тепер можна покривати глазур'ю випічку.