Печиво "Жолуді"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Печиво "Жолуді"

Запах тільки-но випеченого печива, що наповнює ароматом увесь будинок, - ось справжнє почуття затишку, який дарує хороший настрій. Але перш ніж накрити на стіл скатертину і викласти столові прибори, треба спекти майбутні ласощі. Як? Та дуже просто! Результат порадує досконалістю смаку і неймовірною вишуканістю. Підключіть в процес приготування своїх дітей, вони неодмінно будуть у захваті від участі в створенні смачних "жолудів". Прикрасою можна вибрати листя якої-небудь зелені, для створення эфектного декору жолудів, що тільки-но обсипалися. Будьте впевнені, ви не лише з користю, але і з величезним задоволенням проведете час, а це важливо для сучасних жінок. Перед подачею не забудьте приготувати ароматний, гарячий чай!

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Цукор - 1 ст.
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 100 мл.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Шоколадна стружка - 2 ст.
  • Горіхи - 1 ст.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло і цукор збити у мисці. Сюди ж влити молоко і вбити яйце. Борошно просіяти і змішати з інгредієнтами. Додати сіль і розпушувач в суміш з олії - сформувати тісто для печива. Охолодити в холодильнику близько 3 годин.

  • 02

    Охолоджене тісто розділити на дві рівні частини. Посипати борошном поверхню і розкачати кожну частину тіста. Узяти спеціальну форму у вигляді жолудя і сформувати печиво.

  • 03

    Викласти на деко майбутнє печиво і випікати у духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°C. Шоколад розтопити і перемішати. Змастити ним кожен жолудь і посипати зверху порубаними горіхами. Залишити, поки не застигне шоколад.