Печиво з фундуком та шоколадом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Печиво з фундуком та шоколадом

Печиво з фундуком та шоколадом - цікавий рецепт випічки з пісочного тіста. Якщо Ви хочете, щоб Ваша пісочна випічка вийшла ніжною і розсипчастою, прислухайтеся до порад досвідчених господинь. Використовувати як інгредієнт пісочного тіста маргарин замість вершкового масла можна, але на маслі тісто вийде ніжніше, а найголовніше: корисніше для здоров'я. Вершкове масло для збивання з цукром має бути розм'якшеним, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь. Замість цукрового піску можна використовувати цукрову пудру: вона швидше розчиниться в маслі. При замісі довго м'яти тісто і сильно тиснути не треба, так як воно може вийти занадто щільним, "гумовим", а випічка з нього буде твердою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цукор - 70 г.
  • Фундук - 90 г.
  • Екстракт ванільний - 1 ч. л.
  • Шоколад молочний - 115 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 160ºС. Деко застелити харчовим папером. У мисці змішати борошно, сіль і розпушувач. Окремо збити міксером цукор з вершковим маслом, додати в суміш подрібнений фундук і ваніль. Збити ще раз, після додати сюди ж борошняну суміш. Ретельно перемішати.

  • 02

    За допомогою ложки сформувати довге печиво, викладаючи відразу на деко. Поставити в духовку на 20 хвилин, випікати до золотистого кольору. Витягнути готове печиво, остудити на деко протягом 5 хвилин, потім перекласти на тарілку, залишити до повного охолодження.

  • 03

    Шоколад розтопити на водяній бані. Вмочити один кінець печива в шоколад, потім вмочити й інший кінець. Викласти обережно на велику тарілку, залишити на 1 годину, до повного застигання шоколаду.