З'явилося бажання порадувати близьких домашнім печивом? Значить запропонований рецепт як не можна до речі. Печиво "Серпантин" обов'язково сподобається всім домашнім. Печиво за цим рецептом смачне, ароматне, розсипчасте, до того ж виглядає дуже ефектно і оригінально. Залежно від того, яке тісто: темне (з додаванням какао) або світле буде розташовуватися зверху, Ваше печиво буде виглядати трішечки по-різному. Враховуйте цей момент. Якщо будете робити подвійну порцію печива, зробіть "серпантинчики" різними.
Розтерти масло з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця і ретельно перемішати.
Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Тісто розділити на 2 частини. В одну додати какао. Перемішати.
Світле тісто розкачати в квадрат.
Темне тісто необхідно розкатати в точно такий же за розміром квадрат. Для цього можна вирізати квадрат із фольги (за розміром світлого), і розкачати на фользі темне тісто.
Перекласти темне тісто на світле (фольгою вгору).
Фольгу прибрати.
Згорнути тісто в рулет і покласти його в морозилку на 10-15 хвилин.
Рулет розрізати на шматочки (шириною близько 1 см). Деко застелити папером для випічки. Викласти печиво. Запікати 20 хвилин при температурі 180°C.