Качка по-пекінськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 40 хв

Качка по-пекінськи

Приготуйте одну з найпопулярніших страв китайської кухні - качку по-пекінськи. Її надзвичайний солодкий смак ще довго залишатиметься на ваших вустах. Ніжне м'ясо подарує вам казкове насолоду. І, звичайно ж, качці по-пекінськи легко складе компанію рис в будь-якому вигляді. Подавайте качку разом зі шматочками лимона, соком якого при бажанні можна полити м'ясо. Готувати таку радість дуже легко, а їсти приємно. Така страва не тільки добре підійде для святкового столу, а й сама з легкістю влаштує свято в будь-який день тижня. Блюдо подарує вам і вашим домочадцям шматочок далекої Азії. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

  • Качка - 1 шт.
  • Вино червоне - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Мед - 4 ст. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Імбир - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Взяти заморожену качку, зрізати з неї зайвий жир і облити окропом. Витерти паперовим рушником або серветками і натерти качку з усіх боків зовні і всередині вином та сіллю.

  • 02

    Після цього відправити качку на 12 годин у холодильник. Потім обмастити з усіх боків і всередині медом і знову відправити в холодильник на 12 годин у вертикальному положенні.

  • 03

    Розігріти духовку до 190°С. Покласти качку на решітку, решітку на деко, а в деко налити близько 1 склянки холодної води. Все накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 1 годину.

  • 04

    Змішати імбир, масло, перець, соєвий соус. Через годину вийняти качку з духовки, зняти фольгу та змасти попередньо приготовленою сумішшю.

  • 05

    Знову поставити качку на решітці до духовки на 25-30 хв. Потім обмастити соусом та дати трохи охолонути.

Товар додано до кошику