У китайців є приказка: «Смак пельменів краще за смак інших страв». У Піднебесній обожнюють пельмені! За однією з версій ця країна - їхня батьківщина. Китайці їдять пельмені і в будні, і в свята (на новорічному столі вони вважаються обов'язковою стравою, оскільки за повір'ям приносять щастя). Влаштовують навіть пельменні банкети - адже в Китаї рекордна кількість різновидів цієї страви. Погодьтеся, що навіть якщо пельмені і не приносять щастя в усіх сферах життя, то зробити вас щасливими і ситими хоча б після обіду їм точно під силу!
Борошно просійте гіркою. Зробіть в ній поглиблення, і, поступово вливаючи холодну воду (приблизно півсклянки), замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште приблизно на 30 хвилин.
М'ясо дуже дрібно порубіть або пропустіть через подрібнювач, посоліть.
Влийте 1 склянку води і добре збийте фарш.
Цибулю дрібно нарубіть і з'єднайте в з фаршем.
Слідом додайте сіль, суміш перців і мелений імбир. Все ретельно перемішайте.
Тісто розділіть на 4 шматки. Кожен шматок вимісіть і розкачайте довгою ковбаскою.
Потім кожну ковбаску наріжте на 25 шматочків. Після кожен з цих кружечків розкачайте, щоб вони досягли 5 см в діаметрі
Підготовлений кружечок тіста покладіть на долоню лівої руки, правою рукою на середину кружечка чайною ложкою покладіть начинку. Заліпіть краї - форма китайських пельменів за цим рецептом практично не відрізняється від звичної нам, хіба що по тому краю, де защипляється пельмень, тіста залишають трохи більше, ніж у нас.
У каструлю налийте 2 літри води і доведіть до кипіння
Коли вода закипить, опустіть в неї 30 штук пельменів і обережно перемішайте їх шумівкою. Як тільки вода ще раз дійде до кипіння, влийте трохи холодної води.
Знову дайте їй закипіти і після знову влийте холодну воду. Після повторіть цю процедуру ще один раз - як тільки пельмені спливуть втретє, вони готові. Потім відваріть таким же чином наступну порцію пельменів.
Готові пельмені бажано подавати з соєвим або часниковим соусом.