Часто побутує думка, що салат, до складу якого входять макарони - це зовсім не салат, а гарнір. Тут, напевно, кожен вирішує для себе особисто. Але від того, як називається така страва, не зміниться головний факт - це дуже смачно. Італійська паста з підталим сиром моцарелла і свіжим базиліком ... Встояти перед таким салатом-гарніром зможе далеко не кожен. Звісно, склад інгредієнтів можна коригувати за своїм смаком - додавати і поєднувати різні види сиру (наприклад моцарелу з пармезаном або Брі), помідори (особливо черрі), брокколі, шматочки бекону, м'яса або птиці. Так само заправку з оливкової олії можна замінити соусом песто або іншим улюбленим соусом (або додати до оливкової олії діжонську гірчицю).
Макарони відварити до готовності в підсоленій воді. Потім воду злити. Перець помити, видалити насіння, нарізати кубиками або соломкою.
Сир нарізати невеликими шматочками. Салат помити, просушити, нарвати руками. Базилік помити, просушити і подрібнити.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.