Хлібці
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Хлібці

Хочете почати вести здоровий спосіб життя? Ми вам у цьому допоможемо. По-перше рекомендуємо відмовитися від звичайних сортів хліба і почати пекти корисний за всіма параметрами хліб. Для цього рекомендуємо для початку спробувати спекти хлібці. Ці хлібці - це справжня скарбниця вітамінів і мікроелементів, за вмістом яких йому майже немає рівних. Адже, дані хлібці складаються з подрібнених зерен пшениці, вівсяних пластівців, льону і ще деяких найкорисніших інгредієнтів. Щоденне споживання таких хлібців істотно поліпшить ваше здоров'я. Ваші органі оздоровляться, кишечник почне правильно працювати, а токсини назавжди покинуть ваш організм.

Інгредієнти

  • Борошно житнє - 170 г.
  • Зерна пшениці - 40 г.
  • Кунжут білий - 80 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Коріандр мелений - 3 г.
  • Вівсяні пластівці - 130 г.
  • Насіння льону - 80 г.
  • Насіння соняшника - 120 г.
  • Олія - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Залити водою пшеницю та залишити на 8 годин. Коли пшениця постоїть, розмолоти її у блендері, потрохи додаючиводу, щоб краще розмололася. Кунжут та соняшникове насіння підсушити на сковорідці до злегка золотистого кольору. Також підсушити й вівсяні пластівці.

  • 02

    Потім помістити все до миски, а саме: вівсянку, житнє борошно, льон, кунжут, соняшникове насіння, сіль, коріандр та все перемішати. Не забути, що частина (по 1 столовій ложці) кунжуту, насіння льону та насіння соняшника залишити для посипання. Частинами додавати воду (500 мл. всього) та замісити тісто. Тісто повинне бути не твердим, але й не рідким.

  • 03

    Підготувати деко: застелити пергаментним папером та змастити олією. Далі викласти тісто на деко та розрівняти лопаткою. Якщо важко рівняти лопаткою, можна розрівняти тісто руками, змоченими у воді. Присипати насінням соняшника, кунжутом та насінням льону. Відправити в розігріту духовку до 180°C на 15 хвилин.

  • 04

    Потім дістати та розрізати ножем для піцци або звичайним на прямокутні частини. Або будь-які, котрі подобаються. Відправити знову до духовки до готовності (приблизно на 15-20 хвилин). Дістати, охолодити та подавати. Зберігати в щільно закритій ємності.