Пеновані - це вид хачапурі, традиційна страва грузинської кухні, яка готується з листкового тіста з начинкою з сиру, випікається в духовці і подається як гаряча закуска. Сир сулугуні для начинки необхідно натерти на крупній тертці. Яйця в начинку додаються для зв'язування, а м'яке вершкове масло - для пом'якшення смаку. Якщо хочете, щоб рум'яна скориночка на пеновані була рівномірною, під час випічки в духовці періодично повертайте пеновані навколо своєї осі. Щоб надати готовому виробу більш м'який смак і більш апетитний зовнішній вигляд, можна змастити його зверху вершковим маслом. Пеновані традиційно подають відразу після випічки і їдять теплими.
Тісто розморозити при кімнатній температурі, розрізати на 4 частини.
Присипати стіл борошном, розкачати кожен шматочок тіста рівномірно в усі сторони, до розміру аркуша А4.
Сир змішати в мисці з розм'якшеним маслом і яйцем, перемішати. Викласти начинку з сиру в центр кожного шматка тіста.
Загнути краї до центру, утворивши конверт. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 220°C протягом 10 хвилин.