Перемячи
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Перемячи

Перемячі-це улюблена багатьма страва. Прийшла вона до нас з татарської кухні. У нас вона є не вельми популярна, але в татарських сім'ях немає господині, яка б не вміла готувати перемячі. Потрібно віддати належне, що ці повітряні, дріжджові пиріжки просто тануть у роті. Вони здатні спокусити навіть самого норовистого противника дріжджового тіста, причому смаженого в маслі. Адже тільки уявіть, як це ніжне тісто, м'яке, повітряне, соковите, тому що смажене на соняшниковій олії, торкається ваших губ і тане, тане, тане. Ви відкушує це тісто, просочене всередині м'ясним соком, а потім кусаєте м'ясо і злітаєте від задоволення.

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл.
  • Маргарин (або вершкове масло) - 40 г.
  • Сіль - 1-2 ч.л.
  • Борошно пшеничне - 500 г.
  • Дріжджі (сухі) - 1,5 ч.л.
  • Олія рослинна - 400-500 мл.
  • М'ясо - 600 г.
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вода (для начинки) - 50-70 мл.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Цукор - 3/4 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко підігріти. Маргарин (масло) розтопити. Борошно просіяти. Налити молоко, рослинну олію (1 ст. л.), маргарин (масло), цукор, сіль (1 ч. л.), борошно, дріжджі. Замісити тісто.

  • 02

    М'ясо і  цибулю пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець і воду, добре перемішати.

  • 03

    З тіста сформувати товстий джгут. Порізати на 16-18 частин.

  • 04

    Руками сформувати коржі. У центр коржів покласти начинку. Зібрати края в збірку, залишити в центрі отвір, діаметром 1-1,5 см.

  • 05

    У сковороді розігріти олію (олії багато). Перемячі покласти отвором вниз. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки.

  • 06

    Потім перевернути столовою ложкою, в отвір влити гарячу олію, в якій смажаться перемячі, так само смажити до рум'яної скоринки. Смачного!