Перемячі-це улюблена багатьма страва. Прийшла вона до нас з татарської кухні. У нас вона є не вельми популярна, але в татарських сім'ях немає господині, яка б не вміла готувати перемячі. Потрібно віддати належне, що ці повітряні, дріжджові пиріжки просто тануть у роті. Вони здатні спокусити навіть самого норовистого противника дріжджового тіста, причому смаженого в маслі. Адже тільки уявіть, як це ніжне тісто, м'яке, повітряне, соковите, тому що смажене на соняшниковій олії, торкається ваших губ і тане, тане, тане. Ви відкушує це тісто, просочене всередині м'ясним соком, а потім кусаєте м'ясо і злітаєте від задоволення.
Молоко підігріти. Маргарин (масло) розтопити. Борошно просіяти. Налити молоко, рослинну олію (1 ст. л.), маргарин (масло), цукор, сіль (1 ч. л.), борошно, дріжджі. Замісити тісто.
М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець і воду, добре перемішати.
З тіста сформувати товстий джгут. Порізати на 16-18 частин.
Руками сформувати коржі. У центр коржів покласти начинку. Зібрати края в збірку, залишити в центрі отвір, діаметром 1-1,5 см.
У сковороді розігріти олію (олії багато). Перемячі покласти отвором вниз. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Потім перевернути столовою ложкою, в отвір влити гарячу олію, в якій смажаться перемячі, так само смажити до рум'яної скоринки. Смачного!