Перець, фарширований гречкою і сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Перець, фарширований гречкою і сиром

Перець, фарширований сиром і гречкою, - досить проста у приготуванні, смачна вегетаріанська страва. Фарширований перець за цим рецептом виходить соковитим, просоченим ароматами спецій і топленого масла. А доданий на останньому етапі приготування сметанний соус із гірчицею і зеленню гармонійно додає свої фарби у смакову палітру страви. Дуже важливо обдати перці окропом. Ця нескладна маніпуляція робить їх більш м'якими. Цим ми прискоримо процес приготування в духовці. Адже начинка вже попередньо доведена до готовності. Перці потрібно фарширувати начинкою максимально щільно. Деко, на який викладають перці для запікання, бажано змастити маслом.

Інгредієнти

  • Перець солодкий - 4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Крупа гречана - 150 г.
  • Чорний мелений перець - 0,5 ч. л.
  • Куркума - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Сметана - 150 г.
  • Вершкове масло - 5 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Петрушка - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Сир адигейський - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для начинки перебрати і промити гречку. Моркву натерти на крупній тертці. Сир руками розтерти на дрібні шматочки.

  • 02

    У сковороді розігріти 2 столові ложки олії і обсмажити протягом приблизно 5 секунд спеції: чорний перець, куркуму. Додати моркву.

  • 03

    Через 5-7 хвилин додати сир, смажити 5 хвилин. Додати гречку. Посолити, ретельно все перемішати і залити водою в пропорції 1:2. Готувати під кришкою на дуже маленькому вогні до готовності.

  • 04

    Перець помити, відрізати верхівку і видалити насіння. Обдати перці окропом. У гречку додати топлене масло (3 ст. л.). Нафарширувати перці начинкою. Поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 150°C.

  • 05

    Для соусу в блендері змішати сметану, гірчицю і зелень. Готові перці рясно залити соусом. Відправити в духовку ще на 5 хвилин.