Перець, фарширований сиром і гречкою, - досить проста у приготуванні, смачна вегетаріанська страва. Фарширований перець за цим рецептом виходить соковитим, просоченим ароматами спецій і топленого масла. А доданий на останньому етапі приготування сметанний соус із гірчицею і зеленню гармонійно додає свої фарби у смакову палітру страви. Дуже важливо обдати перці окропом. Ця нескладна маніпуляція робить їх більш м'якими. Цим ми прискоримо процес приготування в духовці. Адже начинка вже попередньо доведена до готовності. Перці потрібно фарширувати начинкою максимально щільно. Деко, на який викладають перці для запікання, бажано змастити маслом.
Для начинки перебрати і промити гречку. Моркву натерти на крупній тертці. Сир руками розтерти на дрібні шматочки.
У сковороді розігріти 2 столові ложки олії і обсмажити протягом приблизно 5 секунд спеції: чорний перець, куркуму. Додати моркву.
Через 5-7 хвилин додати сир, смажити 5 хвилин. Додати гречку. Посолити, ретельно все перемішати і залити водою в пропорції 1:2. Готувати під кришкою на дуже маленькому вогні до готовності.
Перець помити, відрізати верхівку і видалити насіння. Обдати перці окропом. У гречку додати топлене масло (3 ст. л.). Нафарширувати перці начинкою. Поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 150°C.
Для соусу в блендері змішати сметану, гірчицю і зелень. Готові перці рясно залити соусом. Відправити в духовку ще на 5 хвилин.