А чи знаєте ви, що назва такої непримітної перлової каші походить від слова "перл", тобто перлина. І це не дивно. Це зараз перлова крупа вважається їжею бідняків і солдатів. А раніше вона була дворянською їжею. За цю прихильність дворян вона і отримала назву перлової, в прямому розумінні цього слова. Завдяки своєму унікальному складу перловка по праву може розраховувати на горде звання перлини серед усіх круп. Вона має в своєму складі марганець, йод, залізо, кальцій, бор, кобальт, цинк, стронцій, мідь і молібден. Також вітаміни групи В, вітаміни А, Е, D. Але головним багатством перловки є фосфор, який відповідає за діяльність мозку. Подавати кашу можна з молоком, маслом або зі шкварками з цибулею, смаженими грибами.
Перлову крупу перебрати, промити, залити гарячою водою і довести до кипіння.
Потім воду злити і знову залити кашу гарячою підсоленою водою, додати масло, добре перемішати. Закрити кришкою.
Довести до готовності в духовці, щоб вода повністю ввібралась у крупу, після чого кашу знову перемішати.