Пиріг «Еспрессо» з медом та горіхами
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 10 хв

Пиріг «Еспрессо» з медом та горіхами

Цей десерт стане справжнім подарунком для кавоманів. Наш пиріг з медом і горіхами не даремно має назву «Еспресо». Завдяки еспресо тісто несе в собі не тільки аромат кави, але і заряд енергії та бадьорості. Також у страві є найрізноманітніші наповнення для кави - молоко, мед і навіть кориця. До речі, кориця не тільки порадує ароматом, але і занурить у світ романтики, ніжних емоцій і задоволення. Не дивуйтеся, якщо вам захочеться закрити очі, посміхнутися і подумки полетіти далеко від усіх під час того, як будете їсти цей десерт. Це все витівки кориці. Пиріг подарує вам море насолоди і стане відмінною компанією для чашечки кави. Приємного кавування!

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 170 г.
  • Цукор коричневий - 170 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Еспрессо - 50 мл.
  • Кориця мелена - 5 г.
  • Молоко - 50 мл.
  • Горіхи - 85 г.
  • Мед - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 160°C градусів. Розм'якшене вершкове масло збити міксером з цукром. Додати в масу яйце і перемішати до однорідної консистенції.

  • 02

    Зварити еспрессо зі свіжомеленої кави і трохи його охолодити. До маси додати борошно, розпушувач, корицю, еспрессо і молоко. Форму змастити маслом і вилити тісто у форму.

  • 03

    Поставити форму в розігріту духовку на 60 хвилин. Коли час пройде, дістати з духовки і трохи охолодити. Перед подачею посипати пиріг горіхами і зверху залити медом. Дати постояти в такому стані 10 хвилин, щоб пиріг трохи просочився.