Пиріг "Сантьяго"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Пиріг "Сантьяго"

Ніжна повітряна текстура, притягальний горіховий смак, неперевершений аромат – і все це про знамениту галісійську випічку. Іспанська гордість – мигдальний пиріг «Сантьяго» названий на честь Святого Якова (Джеймса), покровителя Іспанії. З'явившийся ще в середні віки, пиріг користується величезною популярністю і донині. У зв'язку з високою вартістю мигдалю, випічка вважалася досить таки дорогою. Пиріг посипають цукровою пудрою і на поверхні малюють традиційну прикрасу – символ Реконкісти – хрест-клинок ордена апостола Сантьяго. Для підсилення смаку в пиріг додають ваніль, корицю, цедру лимона, херес. Не обходиться і без п'янкого коньяку. Що вже тут говорити... Треба пробувати.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Мигдаль - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Лимон - 50 г.
  • Коньяк - 5 мл.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Пудра цукрова - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль подрібнити блендером. Борошно просіяти. Яйця перемішати (не збивати) з цукром, цедрою лимона, коньяком, мигдалем і борошном.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25-30 хвилин.