Пиріг із капустою і морквою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 40 хв

Пиріг із капустою і морквою

Пироги відомі різним народам вже досить давно. Це все завдяки тому, що вони досить швидкі в приготуванні. А для домашньої вечері тільки такі і підходять, щоб довго з ними не возитися. І якщо спочатку пироги були виключно солодкими стравами, то все більше популярними стають такі, в яких переважає несолодка начинка. Пиріг із капусти і моркви дуже легкий для шлунка і до того ж корисний. Так як страви, приготовлені в духовці, зберігають всі свої корисні елементи, то такий пиріг буде багатий найрізноманітнішими групами вітамінів. До того ж капуста і морква добре засвоюються організмом і не відкладаються на вашій фігурі.

Інгредієнти

  • Кефір - 250 мл.
  • Борошно - 120 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Капуста - 200 г.
  • Морква - 250 г.
  • Цибуля - 150 г.
  • Гашена сода - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю почистити, дрібно порізати.

  • 02

    Моркву потерти на дрібній тертці.

  • 03

    Капусту нашаткувати дрібною соломкою.

  • 04

    Цибулю обсмажити на олії 5 хвилин, до прозорості.

  • 05

    Додати моркву, перемішати і смажити близько 10 хвилин, до м'якості моркви. Трохи посолити, поперчити. Перекласти суміш на тарілку.

  • 06

    На цій же сковороді посмажити капусту близько 15 хвилин (до м'якості). Трохи посолити, поперчити.

  • 07

    Приготувати тісто. У глибоку ємність вбити яйця, влити кефір. Додати 1/3 ч. л. солі, гашену соду. Перемішати.

  • 08

    Додати борошно і вмішати її до однорідної суміші.

  • 09

    У змащену олією форму вилити половину тіста.

  • 10

    Поверх викласти моркву з цибулею.

  • 11

    Поверх викласти капусту.

  • 12

    Залити тістом, що залишилось. Поставити в розігріту до 180°C. Випікати близько 50 хвилин.