Ось бувають же такі дивовижні рецепти, при одному прочитанні яких стає дуже смачно. «Інжир нарізати скибочками, укласти в форму і залити вином». Ви зможете встояти перед спокусливим поєднанням середземноморського солодкого фрукта і «напою давньогрецьких богів»? Напевно також як і ми – ні. Ароматний свіжоспечений мигдальний пиріг з начинкою із замаринованого в червоному вині соковитого інжиру виправдає всі Ваші очікування і стрімко увійде в золоту п'ятірку Вашого особистого хіт-параду домашньої випічки. Мигдаль можна замінити волоським горіхом і додати трохи хересу – вийде традиційна турецька випічка. Експериментуйте на здоров'я, а ми бажаємо Вам приємного апетиту.
Інжир помити, просушити і нарізати скибочками близько 1 см завтовшки. Укласти їх на пласку форму, залити 200 мл вина і залишити мінімум на 60 хвилин. Змішати і подрібнити в блендері вершкове масло і борошно (повинні вийти крихти). Замісити тісто і залишити його на 60 хвилин у холодильнику.
Духовку розігріти до 200 градусів. Дістати тісто і розкачати його за розміром форми і товщиною близько 3 см. Мигдаль подрібнити в блендері.
Змішати 50 грам розм'якшеного вершкового масла і 100 грам цукру. Потім додати до суміші 100 грам мигдалю і 200 мл вина і добре перемішати. Укласти масу на тісто, а зверху викласти інжир. Поставити форму в духовку і випікати близько 25-30 хвилин.