Пиріг зі шпинатом і бринзою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Пиріг зі шпинатом і бринзою

Пиріг зі шпинатом і бринзою - це прекрасний варіант для сімейної вечері або дружніх посиденьок. Якщо у вас сьогодні намічається дружня вечірка можна чудово приурочити до неї приготування такого чудесного пирога. У чому краса пирогів, так це в тому, що їх можна подавати як самостійну страву при цьому красиво порційно порізати і розкласти гостям на тарілки. А це дуже хороший варіант, якщо ви покликали до себе друзів. До того ж таким пирогом не соромно-то і гостей почастувати. По-перше, пиріг виходить дуже смачний і ароматний. Бринза і шпинат додадуть пирогу неймовірно пікантних ноток. А листкове тісто буде дуже ніжним, хрустким і ароматним. Вийде дуже пікантно і культурно.

Інгредієнти

  • Листкове тісто - 500 г.
  • Шпинат - 200 г.
  • Бринза - 200 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Мак - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Бринзу порізати маленькими кубиками.

  • 02

    Шпинат розморозити і дуже добре віджати від зайвої рідини. При необхідності шпинат дрібно порізати.

  • 03

    До шпинату додати білок одного яйця. Посолити, поперчити. Додати бринзу. І все ретельно перемішати. Начинка готова.

  • 04

    Тісто розморозити, розгорнути. Порізати на смужки не менше 5-6 см. шириною.

  • 05

    На смужки тіста викласти начинку.

  • 06

    Акуратно злегка розтягуючи краї тіста і ховаючи всередину начинку, зліпити джгутики з тіста.

  • 07

    На деко постелити пекарській папір. По центру викласти перший джгутик у вигляді спіралі швом вниз.

  • 08

    Викласти всі інші джгутики по спіралі. До жовтка додати чайну ложку води, злегка збити, добре змастити жовтком верх пирога. Зверху посипати маком.

  • 09

    Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 40-50 хвилин.