Пиріг зі шпинатом і бринзою - це прекрасний варіант для сімейної вечері або дружніх посиденьок. Якщо у вас сьогодні намічається дружня вечірка можна чудово приурочити до неї приготування такого чудесного пирога. У чому краса пирогів, так це в тому, що їх можна подавати як самостійну страву при цьому красиво порційно порізати і розкласти гостям на тарілки. А це дуже хороший варіант, якщо ви покликали до себе друзів. До того ж таким пирогом не соромно-то і гостей почастувати. По-перше, пиріг виходить дуже смачний і ароматний. Бринза і шпинат додадуть пирогу неймовірно пікантних ноток. А листкове тісто буде дуже ніжним, хрустким і ароматним. Вийде дуже пікантно і культурно.
Бринзу порізати маленькими кубиками.
Шпинат розморозити і дуже добре віджати від зайвої рідини. При необхідності шпинат дрібно порізати.
До шпинату додати білок одного яйця. Посолити, поперчити. Додати бринзу. І все ретельно перемішати. Начинка готова.
Тісто розморозити, розгорнути. Порізати на смужки не менше 5-6 см. шириною.
На смужки тіста викласти начинку.
Акуратно злегка розтягуючи краї тіста і ховаючи всередину начинку, зліпити джгутики з тіста.
На деко постелити пекарській папір. По центру викласти перший джгутик у вигляді спіралі швом вниз.
Викласти всі інші джгутики по спіралі. До жовтка додати чайну ложку води, злегка збити, добре змастити жовтком верх пирога. Зверху посипати маком.
Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 40-50 хвилин.