Пиріг зі шпинатом і зеленою цибулею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Пиріг зі шпинатом і зеленою цибулею

Дуже простий і швидкий у приготуванні (особливо якщо використовувати готове заморожене тісто, але, звичайно, можна приготувати його і самим), смачний і корисний пиріг. Його начинка - це велика кількість зелені і сиру. Шпинат, який входить в начинку пирога, дуже корисний і має величезну кількість вітамінів. Але, на жаль, ми вживаємо його в їжу дуже рідко, а такий смачний пиріг один із способів прищепити собі (і членам сім'ї, особливо дітям, які не дуже його люблять) любов до корисного шпинату. За бажанням можна трохи урізноманітнити начинку, додавши в неї варені яйця, моцарелу (або інший сир), кріп і петрушку, помідори, курку або м'ясо (відварні), кисломолочний сир, спеції та інше.

Інгредієнти

  • Шпинат - 1 кг.
  • Цибуля зелена - 300 г.
  • Сир фета - 500 г.
  • Тісто листкове дріжджове - 500 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шпинат помити і дрібно нарізати (якщо він заморожений, то розморозити). Цибулю помити і подрібнити. З'єднати зелень і розім'яти руками. Яйце збити.

  • 02

    Сир фета розкришити і змішати з зеленню. Тісто повністю розморозити, розділити на 2 частини і тонко розкачати. Викласти один пласт тіста на деко, зверху начинку, а потім накрити другим пластом і скріпити краї тіста.

  • 03

    Духовку розігріти до 180. Пиріг в декількох місцях проколоти виделкою. Змастити його збитим яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 20 хвилин.