Плов з грибами та кедровими горішками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Плов з грибами та кедровими горішками

Справжній плов у своєму класичному уявленні – ситна страва з рису і шматочків м'яса, приготована в казанку. Існує багато різновидів плову, проте незмінним залишається одне, плов складається з двох обов'язкових частин: зірвака – основи плову, що представляє м'ясний гарнір з овочами, і власне розсипчастого рису. Наваристий зірвак гарантує успіх страви. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати оригінальну версію традиційного середньоазіатського плову – плов з грибами та кедровими горішками. Слід зазначити: з великої різноманітності рисової крупи краще використовувати девзіру – великий азіатський рис солодкуватий на смак, що виростає в Ферганській долині і виведений спеціально для цієї мети.

Інгредієнти

  • Бульйон овочевий - 800 мл
  • Горіхи кедрові - 100 г
  • Гриби шампіньйони - 140 г
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Рис довгий - 300 г
  • Сіль - за смаком
  • Цибуля зелена - 50 г
  • Перець чорний - за смаком
  • Петрушка - 50 г

Етапи приготування

  • 01

    У каструлі доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь і зберігайте бульйон гарячим.

  • 02

    Тим часом, розігрійте великий сотейник на середньому вогні і обсмажте горішки до золотистого кольору, помішуючи. Перекладіть на тарілку.

  • 03

    Поверніть сотейник на вогонь і, не додаючи олії, обсмажте дрібно нарізані гриби. Обсмажте, поки гриби не почнуть підрум'янюватися. Перекладіть до горіхів.

  • 04

    У сотейник додайте 1 ложку оливкової олії і насипте рис. Перемішайте і обсмажте до золотистого кольору, помішуючи, приблизно хвилину. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте ще хвилину. Додайте горішки та гриби, перемішайте і зніміть з вогню.

  • 05

    Обережно перекладіть суміш з рисом в гарячий бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності рису. Зніміть з вогню і, не відкриваючи, залиште на 10 хвилин.

  • 06

    Додайте решту олії і петрушку.

  • 07

    Додайте сіль і перець. Добре перемішайте і подавайте.