Хоча у світі й існує величезна кількість різних соусів до дуже різних закусок, все ж краще за всіх для кожного народу буде свій, більш рідний. Таким для нашої кухні буде соус із хріном. Хоча він і досить гострий, все ж саме таким закушували ще наші предки-козаки. Завдяки тому, що це домашній соус, він досить корисний. Наприклад, хрін підвищує загальний тонус організму, його вживають для профілактики різних захворювань. Хрін виділяється своїми поживними властивостями, а за вмістом вітаміну С він "переплюнув" навіть лимон. Соус із хрону і капустяного розсолу буде доречний зі стравами із м'яса або з хлібом.
Коріння хріну помити і дрібно порізати.
Покласти в блендер хрін, буряк, часник. Влити розсол. Додати сіль. Дуже ретельно збити, щоб не залишилося нерозмелених шматочків.
Зберігати в маленькій скляній банці з щільною кришкою.