Рожевий соус із хріну з капустяним розсолом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Рожевий соус із хріну з капустяним розсолом

Хоча у світі й існує величезна кількість різних соусів до дуже різних закусок, все ж краще за всіх для кожного народу буде свій, більш рідний. Таким для нашої кухні буде соус із хріном. Хоча він і досить гострий, все ж саме таким закушували ще наші предки-козаки. Завдяки тому, що це домашній соус, він досить корисний. Наприклад, хрін підвищує загальний тонус організму, його вживають для профілактики різних захворювань. Хрін виділяється своїми поживними властивостями, а за вмістом вітаміну С він "переплюнув" навіть лимон. Соус із хрону і капустяного розсолу буде доречний зі стравами із м'яса або з хлібом.

Інгредієнти

  • Корінь хріну - 70 г.
  • Розсіл квашеної капусти - 100 г.
  • Сирий буряк - 30 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Коріння хріну помити і дрібно порізати.

  • 02

    Покласти в блендер хрін, буряк, часник. Влити розсол. Додати сіль. Дуже ретельно збити, щоб не залишилося нерозмелених шматочків.

  • 03

    Зберігати в маленькій скляній банці з щільною кришкою.