Пікантний морквяний салат
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Пікантний морквяний салат

Коли вдома не виявилося свіжих овочів, а який-небудь легкий салатик все ж хочеться приготувати, Вас виручить морква. На перший погляд найпростіший, практично однокомпонентний салат дивовижно перетворився за рахунок грамотного додавання ароматної прянощі кмину, що збуджує апетит, кисленького оцту і гострого часничку. Смак новоствореного морквяного салату дійсно пікантний і яскравий, а цей насичений аромат – не передати словами. Слинки вже потекли? А найголовніше – така страва не тільки смачна, але і корисна, соковита, свіжа. Салат відмінно підійде в якості закуски до відварної картоплі, м'ясної або рибної страви. Зберігатися він може близько двох діб в холодильнику.

Інгредієнти

  • Морква - 450 г.
  • Оцет - 20 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Кмин - 10 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Часник - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. На сухій сковороді обсмажити кмин. Потім додати олію і цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору.

  • 02

    Моркву помити, очистити, натерти на крупній тертці. Окремо обсмажити на олії моркву. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оцет і перемішати салат.