Пікантна картопля
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Пікантна картопля

У цього рецепту печеної картоплі з пряними травами є родзинка, точніше інгредієнт, який в поєднання з картоплею можна зустріти дуже рідко. Цей інгредієнт – апельсинова цедра. Разом з часником і петрушкою цедра апельсина особливо цікаво поєднується і відкриває свій аромат, який чудово підходить до аромату вершкового масла. До такої картоплі хорошою ідеєю буде подати сирний соус, голландський, білий основний, соус на основі з йогурту (сметани) із зеленню або будь-який інший на ваш смак. За бажанням можна посипати картоплю(за 5-7 хвилин до кінця приготування) тертим сиром, наприклад, пармезаном.

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Масло вершкове - 75 г.
  • Апельсин - 50 г.
  • Часник - 10 г.
  • Петрушка сушена - 5 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, трохи охолодити картоплю. Духовку розігріти до 220°C.

  • 02

    Апельсин помити, а цедру натерти на тертці (повинно вийти близько 3 столових ложок цедри). Вершкове масло розтопити, додати цедру, сіль, перець, петрушку. Дуже добре перемішати.

  • 03

    Деко застелити пергаментним папером. На кожній картоплі зробити хрестоподібний надріз і викласти туди вершково-апельсиновий соус. Поставити картоплю в духовку і запікати близько 20-25 хвилин.