У цього рецепту печеної картоплі з пряними травами є родзинка, точніше інгредієнт, який в поєднання з картоплею можна зустріти дуже рідко. Цей інгредієнт – апельсинова цедра. Разом з часником і петрушкою цедра апельсина особливо цікаво поєднується і відкриває свій аромат, який чудово підходить до аромату вершкового масла. До такої картоплі хорошою ідеєю буде подати сирний соус, голландський, білий основний, соус на основі з йогурту (сметани) із зеленню або будь-який інший на ваш смак. За бажанням можна посипати картоплю(за 5-7 хвилин до кінця приготування) тертим сиром, наприклад, пармезаном.
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, трохи охолодити картоплю. Духовку розігріти до 220°C.
Апельсин помити, а цедру натерти на тертці (повинно вийти близько 3 столових ложок цедри). Вершкове масло розтопити, додати цедру, сіль, перець, петрушку. Дуже добре перемішати.
Деко застелити пергаментним папером. На кожній картоплі зробити хрестоподібний надріз і викласти туди вершково-апельсиновий соус. Поставити картоплю в духовку і запікати близько 20-25 хвилин.