Пиріг «Курник»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Пиріг «Курник»

Якщо спочатку пироги пекли виключно солодкими, то зараз все більше популярними стають пироги з несолодкою начинкою. Рецепти пирогів існують майже в кожній національній кухні. У кожної з них своя рецептура, спосіб приготування. Традиційно для нас пироги випікаються в духовці, але є часті випадки, коли пироги і смажать на сковороді. Пиріг "Курник" мабуть отримав свою назву від того, що найбільше в начинці курячого м'яса. Воно добре доповнюється грибами, рисом і соусом. Подавати такий пиріг можна як повноцінну страву. Адже він досить ситний завдяки такиій начинці. Хороший варіант для сімейного обіду.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 6 ст.
  • Масло вершкове - 300 г.
  • Сметана - 500 г.
  • Яйце куряче - 9 шт.
  • Гриби білі - 300 г.
  • Курка - 1 шт.
  • Рис - 1 ст.
  • Петрушка (подрібнена) - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування тіста, на дошку просіяти через сито борошно, зробити ямку в центрі, викласти 250 г. сметани, 50 г. вершкового масла, сіль і цукор. Додати 2 яйця, замісити тісто. Скачати в кулю, викласти в миску, накрити рушником, поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.

  • 02

    Для приготування соусу підсмажити 1 ст. л. борошна з 1 ст. л. вершкового масла, додати 250 г. сметани, готувати 5-10 хвилин. Посолити.

  • 03

    Відварити курку до повної готовності, зняти м'ясо з кісток, нарізати дрібними шматочками. Заправити половиною соусу.

  • 04

    Відварити рис, заправити 250 г. вершкового масла. Відварити 7 яєць, нарізати, змішати яйця з нарізаною петрушкою. Додати в рис яєчну суміш з петрушкою.

  • 05

    Гриби обсмажити в олії на сковороді. Заправити соусом.

  • 06

    Відокремити четверту частину від тіста для верху пирога, решту розкачати в коло. Змастити форму для випікання маслом, викласти коло тіста, зробивши бортики з тіста. Викласти начинку шарами - рис, курку, гриби. Зверху накрити шаром тіста, зробивши при цьому в центрі пирога отвір для виходу пари. Випікати до готовності при температурі духовки 220°С.