Якщо спочатку пироги пекли виключно солодкими, то зараз все більше популярними стають пироги з несолодкою начинкою. Рецепти пирогів існують майже в кожній національній кухні. У кожної з них своя рецептура, спосіб приготування. Традиційно для нас пироги випікаються в духовці, але є часті випадки, коли пироги і смажать на сковороді. Пиріг "Курник" мабуть отримав свою назву від того, що найбільше в начинці курячого м'яса. Воно добре доповнюється грибами, рисом і соусом. Подавати такий пиріг можна як повноцінну страву. Адже він досить ситний завдяки такиій начинці. Хороший варіант для сімейного обіду.
Для приготування тіста, на дошку просіяти через сито борошно, зробити ямку в центрі, викласти 250 г. сметани, 50 г. вершкового масла, сіль і цукор. Додати 2 яйця, замісити тісто. Скачати в кулю, викласти в миску, накрити рушником, поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.
Для приготування соусу підсмажити 1 ст. л. борошна з 1 ст. л. вершкового масла, додати 250 г. сметани, готувати 5-10 хвилин. Посолити.
Відварити курку до повної готовності, зняти м'ясо з кісток, нарізати дрібними шматочками. Заправити половиною соусу.
Відварити рис, заправити 250 г. вершкового масла. Відварити 7 яєць, нарізати, змішати яйця з нарізаною петрушкою. Додати в рис яєчну суміш з петрушкою.
Гриби обсмажити в олії на сковороді. Заправити соусом.
Відокремити четверту частину від тіста для верху пирога, решту розкачати в коло. Змастити форму для випікання маслом, викласти коло тіста, зробивши бортики з тіста. Викласти начинку шарами - рис, курку, гриби. Зверху накрити шаром тіста, зробивши при цьому в центрі пирога отвір для виходу пари. Випікати до готовності при температурі духовки 220°С.