Пиріг "Мулатка"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Пиріг "Мулатка"

Існує неймовірно багато можливостей для приготування десертів. Головне визначитися з вибором. Отже, вибір зроблено. Приготування запропонованої нами страви буде вдалим доповненням вашого святкового столу і на всі сто відсотків задовольнить вимоги ваших близьких та гостей. Такий пиріг обов'язково принесе вам море позитиву і приємних емоцій. Такий пиріг можна давати навіть дітям, тому що на відміну від магазинних він не містить ні барвників, ні стабілізаторів. Мало того до його складу входять тільки натуральні і корисні продукти. Крім того, не можна не відзначити вдалу шоколадну прикрасу пирога.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ст.
  • Цукор - 325 г.
  • Сметана 25% - 325 г.
  • Какао-порошок - 4 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Згущене молоко - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування тіста, в мисці збити яйця з 250 г. цукру, додати 250 г. сметани, перемішати. Всипати суміш борошна і 2 ст. л. какао-порошку в миску, погасити 1 ч. л. соди в 1 ст. л. лимонного соку, влити в миску, ретельно перемішати.

  • 02

    Викласти тісто у форму для випічки (роз'ємну), заздалегідь змащену вершковим маслом. Випікати в духовці 35-40 хвилин при температурі 180°С. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржі.

  • 03

    Для приготування крему в мисці змішати 150 г. вершкового масла кімнатної температури і згущене молоко до однорідної маси.

  • 04

    Для приготування глазурі в мисці змішати 3 ст. л. цукру, 3 ст. л. сметани і 2 ст. л. какао-порошку. Додати 50 г. вершкового масла, ретельно перемішати. Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, охолодити.

  • 05

    Кожен з трьох коржів змастити кремом, зверху на пиріг викласти глазур. На ніч готовий пиріг поставити в холодильник.