Пиріг мисливський з лісовими грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Пиріг мисливський з лісовими грибами

Україна належить до числа країн, де вживання грибів є традиційним. Лісові гриби: рижики, маслюки, білі, підберезники, підосичники, лисички, грузді використовуються в багатьох національних кухнях, адже страви з ними виходять незвичайно ароматними, смачними і ситними. Гриби широко застосовують у випічці, причому з будь-якого тіста. Приготуйте пиріг мисливський з лісовими грибами. У запропонованому рецепті використовується суміш лісових грибів. Грибочки з цибулею, смажені на вершковому маслі з додаванням вершків і гірчиці, стануть чудовим доповненням до смачного, апетитного пирога.

Інгредієнти

  • Молоко - 100 мл.
  • Масло вершкове - 130 г.
  • Вода - 100 мл.
  • Борошно пшеничне - 120 г.
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершки 10% - 90 мл.
  • Зелень - за смаком
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Суміш лісових грибів - 450 г.

Етапи приготування

  • 01

    У невеликій каструлі змішати молоко і воду, додати 110 г. вершкового масла. Поставити на вогонь, посолити і поперчити за смаком. Всипати борошно, перемішати до однорідної консистенції.

  • 02

    Розігріти духовку до 200ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером.

  • 03

    Остудити тісто в каструлі, після чого перекласти в чашу блендера, почати збивати, поступово додаючи по одному яйцю. Одне яйце залишити для змазування. Додати в тісто тертий сир і перець.

  • 04

    За допомогою кулінарного мішка, видавити тісто на деко по спіралі. Змастити зверху збитим яйцем. Випікати в духовці 40 хвилин до золотистого кольору.

  • 05

    Цибулю очистити і подрібнити. Обсмажити на розігрітій сковороді з вершковим маслом. Нарізати гриби, всипати до цибулі на сковороду, готувати до м'якості грибів, додати сіль і перець за смаком. Помішуючи, додати в сковороду вершки і гірчицю. Готувати 2 хвилини, після чого зняти з вогню.

  • 06

    Дістати тісто з духовки, викласти грибну начинку на корж тіста.