Україна належить до числа країн, де вживання грибів є традиційним. Лісові гриби: рижики, маслюки, білі, підберезники, підосичники, лисички, грузді використовуються в багатьох національних кухнях, адже страви з ними виходять незвичайно ароматними, смачними і ситними. Гриби широко застосовують у випічці, причому з будь-якого тіста. Приготуйте пиріг мисливський з лісовими грибами. У запропонованому рецепті використовується суміш лісових грибів. Грибочки з цибулею, смажені на вершковому маслі з додаванням вершків і гірчиці, стануть чудовим доповненням до смачного, апетитного пирога.
У невеликій каструлі змішати молоко і воду, додати 110 г. вершкового масла. Поставити на вогонь, посолити і поперчити за смаком. Всипати борошно, перемішати до однорідної консистенції.
Розігріти духовку до 200ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером.
Остудити тісто в каструлі, після чого перекласти в чашу блендера, почати збивати, поступово додаючи по одному яйцю. Одне яйце залишити для змазування. Додати в тісто тертий сир і перець.
За допомогою кулінарного мішка, видавити тісто на деко по спіралі. Змастити зверху збитим яйцем. Випікати в духовці 40 хвилин до золотистого кольору.
Цибулю очистити і подрібнити. Обсмажити на розігрітій сковороді з вершковим маслом. Нарізати гриби, всипати до цибулі на сковороду, готувати до м'якості грибів, додати сіль і перець за смаком. Помішуючи, додати в сковороду вершки і гірчицю. Готувати 2 хвилини, після чого зняти з вогню.
Дістати тісто з духовки, викласти грибну начинку на корж тіста.