Пиріг "Фруктовий мікс"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Пиріг "Фруктовий мікс"

Цей простий у приготуванні і ніжний на смак пиріг з фруктовими наповнювачами рекомендуємо взяти на замітку кожній господині. Особливо пригодиться наш пиріг холодними зимовими вечорами під час вечірнього чаювання. М'який , надзвичайно смачний з приголомшливим ароматом свіжих слив персиків та винограду, поверне назад нашу пам'ять в теплі літні дні і геть-чисто прожене зимову депресію. А запах кориці і мускатного горіха зігріє нас в зимову холоднечу. До того ж збагатить наш раціон вітамінами і мінеральними речовинами, що містяться у свіжих фруктах і сирі. Радимо спробувати - не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Вівсяні пластівці - 250 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Кориця мелена - 0,25 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений - 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове - 175 г.
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сир кисломолочний - 300 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Сливи - 150 г.
  • Виноград - 100 г.
  • Персики - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Персики та сливи помити і нарізати шматочками, виноград помити і обережно зняти ягоди з гілочки.

  • 02

    Для приготування вівсяної крихти, змішати в мисці 50 г. борошна, 50 г. вівсяних пластівців, 50 г. цукру, корицю і мускатний горіх. Додати нарізане на шматочки 25 г. вершкового масла кімнатної температури. Перетерти суміш руками, прибрати в холодильник до використання.

  • 03

    У чаші кухонного комбайна збити 150 г. розм'якшеного вершкового масла зі 100 г. цукру, протягом 10-12 хвилин до кремоподібного стану.

  • 04

    Продовжуючи збивати комбайном суміш додати яйця, ванільний екстракт і домашній сир. Додати суміш фруктів і ягід в тісто, перемішати.

  • 05

    Викласти тісто у форму, змащену вершковим маслом і присипану вівсяними пластівцями, розрівняти. Зверху викласти вівсяну крихту з холодильника.

  • 06

    Випікати в духовці розігрітій до 180°C протягом 1 години. Подавати пиріг охолодженим.