Пиріг із крабовими паличками і бринзою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Пиріг із крабовими паличками і бринзою

У рецепті використовується готове листкове тісто, що, звичайно ж, прискорить і спростить процес приготування пирога. Приготований попередньо томатний соус і такі інгредієнти пирога, як солонувата бринза, соковиті крабові палички і ароматний кріп - гарантія того, що пиріг вийде дуже смачним, ситним і сподобається всім, хто його спробує. Треба відзначити, що бринза досить часто використовується у випічці. Цей розсільний сир, приготований з овечого молока, має ніжний вершковий смак і одночасно пікантну різкість через велику кількость солі і вважається, без перебільшення, універсальним сиром для салатів, закусок і пирогів.

Інгредієнти

  • Тісто листкове - 500 г.
  • Крабові палички - 240 г.
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир бринза - 300 г.
  • Кріп - за смаком
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити на олії на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

  • 02

    Зробити на помідорах надрізи, залити окропом на 2 хвилини, після чого зняти з помідорів шкірку, дрібно нарізати. Додати помідори до цибулі в сковороду. Додати за смаком сіль і перець, тушкувати протягом 10-15 хвилин.

  • 03

    Змастити вершковим маслом форму, викласти тісто, при цьому зробити бортики. Змастити зверху тісто томатним соусом зі сковороди, потім викласти нарізані крабові палички, а на них посипати шматочки сиру. Зверху прикрасити січеним кропом, поставити в духовку на 30 хвилин.