Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - ніжний, солодкий пиріг з насиченим маковим смаком. Мак широко використовується в кулінарії: з нього готують начинку для смачних пирогів і рулетів, додають у випічку. Крем доповнює маковий смак пирога і надає приємний аромат. Сметанно-ванільний крем, за бажанням, можна замінити на будь-який інший крем з додаванням желатину. Готувати цей пиріг досить просто, але, незважаючи на це, кінцевий результат вам сподобається. Пиріг дуже красиво і оригінально виглядає на святковому столі, і, звичайно, порадує ваших гостей і домочадців. Після застигання в холодильнику приготований пиріг можна розрізати на порційні шматочки і насолоджуватися його ніжним смаком.

Інгредієнти

  • Сметана (жирність 10-20%) - 500 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Мак - 200 г.
  • Борошно - 180 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Желатин - 10 г.
  • Ванільний цукор - 2 ч. л.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.

  • 02

    Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.

  • 03

    Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.

  • 04

    У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.

  • 05

    Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.

  • 06

    Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.

  • 07

    Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.

  • 08

    Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.