Пиріг із помідорами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Пиріг із помідорами

Пиріг із помідорами являє собою закритий пиріг із начинкою з суміші смажених на олії овочів: помідорів, моркви і цибулі з додаванням базиліка. У процесі приготування закритого пирога потрібно розділити приготоване Вами тісто на дві частини, а смачна начиночка буде між ними. Краї пирога необхідно защипнути. Подавати цей смачний, ситний, нескладний у приготуванні пиріг краще гарячим зі сметаною або сирним соусом.

Інгредієнти

  • Помідори - 9 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Базилік - 100 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Маргарин - 100 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати борошно і сіль, додати нарізаний шматочками розм'якшений маргарин, ретельно перемішати до стану крихти. Обережно додати 5-6 ст. л. води, постійно перемішуючи. Замісити тісто.

  • 02

    Розкачати тісто на 2 прямокутних листа, розміром з форму для випікання.

  • 03

    Моркву і цибулю очистити, обсмажити на сковороді в рослинній олії, додати подрібнені помідори і нарізаний базилік. Перемішати.

  • 04

    Викласти одну частину тіста на деко, змащене олією, на нього розподілити начинку, зверху викласти другий шар тіста, защипнути краї. Випікати при температурі 150ºС, до рум'янцю.