Пиріг із твердим і кисломолочним сиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Пиріг із твердим і кисломолочним сиром

Пиріг із твердим і кисломолочним сиром - нескладна в приготуванні, несолодка випічка з простими і доступними інгредієнтами. Начинка з твердого та кисломолочного сиру і кропу виходить дуже ароматною. Зелень додає свою смакову нотку сирній начинці, робить сирну начинку більш виразною. Кисломолочний сир можна замінити сиром рікота. У будь-якому випадку у Вас вийде смачний, легкий і ситний пиріг, що ідеально підходить як для сніданку з чашкою улюбленого чаю, так і для частування гостей або пікніка.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 200 г.
  • Твердий сир - 200 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Борошно - 250 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Кріп - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Твердий сир натерти на крупній тертці і змішати його з 2 сирими яйцями і кисломолочним сиром.

  • 02

    Додати пропущений через часниковий прес часник і дрібно нарізаний кріп, злегка посолити. Ретельно перемішати.

  • 03

    Приготувати тісто. Змішати 2 яйця і розм'якшене вершкове масло.

  • 04

    Додати 1 ч. л. солі (без верху), борошно і розпушувач.

  • 05

    Замісити тісто.

  • 06

    Форму для пирога злегка змастити вершковим маслом. Викласти тісто, формуючи бортики.

  • 07

    Начинку викласти на тісто, добре розрівняти.

  • 08

    Випікати пиріг в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин.