Цей рецепт для любителів пирогів. Тим більше від такої краси не відмовиться жодна господиня. Їм можна смачно здивувати рідних, гостей і просто колег по роботі. Завдяки цій красивій, смачній і оригінальній страві можна легко поповнити організм вітамінами, а також набратися сил. Так як шпинат, який входить до складу цього пирога, належить до числа овочів, найбагатших поживними речовинами. Смачно і вітамінно!
Для приготування тіста змішати борошно, оливкову олію, вино і сіль, замісити однорідну масу. Обернути його в харчову плівку поки буде готуватися начинка.
Шпинат відварити і вичавити його, щоб прибрати зайву воду. Нарізати гострим ножем і змішати з рыкотою. Вбити в масу яйце, додати тертий сир, сіль і перець. Усе гарненько перемішати. Нагріти духовку до 180°C. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати 2 кола діаметром приблизно 30 см. Перший викласти на деко, застелене папером для випічки, присипати панірувальними сухарями.
Викласти частину начинки в центр, решту розподілити, трохи відступаючи, по бортику, як показано на картинці. Накрити другим диском тіста. Злегка змочити краї і з'єднати 2 кола, допомагаючи собі виделкою. У центр поставити невелику мисочку або чашку, щоб окреслити коло. Потім зробити проколи виделкою по діаметру. Гострим ножем зробити надрізи по бортику кожні 3 см. Вивернути кожну частину на 90°. Пиріг запікати 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.