Пиріг - сонце зі шпинатом
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Пиріг - сонце зі шпинатом

Цей рецепт для любителів пирогів. Тим більше від такої краси не відмовиться жодна господиня. Їм можна смачно здивувати рідних, гостей і просто колег по роботі. Завдяки цій красивій, смачній і оригінальній страві можна легко поповнити організм вітамінами, а також набратися сил. Так як шпинат, який входить до складу цього пирога, належить до числа овочів, найбагатших поживними речовинами. Смачно і вітамінно!

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Оливкова олія - 90 мл.
  • Тепле сухе біле вино - 200 мл.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Відварений шпинат - 350 г.
  • Рікота - 350 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сир Пармезан - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Панірувальні сухарі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування тіста змішати борошно, оливкову олію, вино і сіль, замісити однорідну масу. Обернути його в харчову плівку поки буде готуватися начинка.

  • 02

    Шпинат відварити і вичавити його, щоб прибрати зайву воду. Нарізати гострим ножем і змішати з рыкотою. Вбити в масу яйце, додати тертий сир, сіль і перець. Усе гарненько перемішати. Нагріти духовку до 180°C. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати 2 кола діаметром приблизно 30 см. Перший викласти на деко, застелене папером для випічки, присипати панірувальними сухарями.

  • 03

    Викласти частину начинки в центр, решту розподілити, трохи відступаючи, по бортику, як показано на картинці. Накрити другим диском тіста. Злегка змочити краї і з'єднати 2 кола, допомагаючи собі виделкою. У центр поставити невелику мисочку або чашку, щоб окреслити коло. Потім зробити проколи виделкою по діаметру. Гострим ножем зробити надрізи по бортику кожні 3 см. Вивернути кожну частину на 90°. Пиріг запікати 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.