Пиріжки з грибами і беконом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Пиріжки з грибами і беконом

Це дуже смачні, з приголомшливим ароматом, просочені беконом пиріжки, які випікають, а не смажать. Для приготування грибної начинки беруть свіжі, сухі або заморожені гриби. Сухі перед приготуванням замочуються, щоб вони стали м'якими, заморожені — розморожуються, вода, що утворилася зливається, свіжі — ретельно очищають і вимивають. Замість лісових грибів можна використовувати печериці, додавши для аромату кілька сушених білих грибів, попередньо замочених на 2 години. Білі гриби з неймовірним ароматом і ніжною текстурою значно змінюють смак грибної начинки з печериць в кращу сторону. Подаються смачні і ароматні пиріжки з грибами і беконом в гарячому вигляді.

Інгредієнти

  • Тісто листкове дріжджове - 300 г.
  • Гриби свіжі - 400 г.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Вершки - 150 мл.
  • Бульйон курячий - 1 ст. л.
  • Зелень - 2 ст. л.
  • Бекон - 4 шматка

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200ºС.

  • 02

    На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити гриби, поки вся рідина не випарується. Додати до грибів спеції, влити вершки і бульйон, всипати подрібнену зелень.

  • 03

    Розкачати тісто, розділити його на дві частини, викласти на одну обсмажені гриби, зверху скибочки бекону, накрити зверху другим шаром тіста, трохи притиснути. Зверху змастити розтопленим вершковим маслом. Ножем зробити на поверхні легкі смужки вздовж і поперек тіста.

  • 04

    Поставити деко в духовку на 20-25 хвилин, до золотистого кольору.