Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами

Це дуже смачна домашня випічка з ароматною начинкою із сухофруктів. Ці тістечка краще випікати одразу перед подачею, а заготовки можна зберігати в холодильнику, закриті поліетиленовою плівкою, до 3-х днів. Тістечка ці не тільки смачні, але й корисні — волоський горіх благотворно діє на імунну систему, сухофрукти багаті мінералами. Необхідно враховувати, що абрикоси краще поєднуються з мигдалем, а чорнослив з горіхами або горіхами пекан. Вершковий сир бажано брати філадельфія або маскарпоне, але також підійде і будь-який інший вершковий сир без добавок. Такі пиріжки обов'язково сподобаються Вашим домашнім і гостям.

Інгредієнти

  • Курага - 8 шт.
  • Мигдаль смажений - 8 шт.
  • Чорнослив сушений - 8 шт.
  • Фундук - 8 шт.
  • Сир вершковий - 115 г.
  • Цукор - 70 г.
  • Шоколад - 60 г.
  • Масло вершкове - 115 г.
  • Тісто листкове - 300 г.
  • Пудра цукрова - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Подрібнити горіхи, висипати їх у миску, додати вершковий сир, перемішати. Зробити в сухофруктах надрізи, щоб вийшли кишеньки. Начинити кожен плід сирно-горіховою сумішшю. Окремо змішати цукор і тертий шоколад.

  • 02

    Викласти один лист тіста на присипаний борошном стіл. Накрити зверху харчовою плівкою, зверху на плівку вологий рушник. Через кілька хвилин прибрати плівку з рушником, тісто змастити топленим вершковим маслом, присипати зверху цукрово-шоколадною сумішшю, скласти навпіл в довжину, повторно змастити маслом і посипати сумішшю цукру і шоколаду. Розрізати тісто в довжину двома довгими смугами.

  • 03

    Викласти сухофрукти з краю смужки по діагоналі, накрити при цьому сухофрукт вільним краєм тіста, щоб утворився трикутник, продовжити так згортати до кінця смужки тіста. Виконати цю операцію з другою смужкою, а також з рештою тіста і сухофруктами.

  • 04

    Духовку розігріти до температури 180ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити його олією, викласти тістечка на деко, змастити кожне топленим маслом, поставити в духовку на 20 хвилин. Дістати готові тістечка з духовки, остудити, посипати цукровою пудрою, подавати відразу ж.