Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Тістечка "Пташине молоко"
Тістечка "Пташине молоко"

Тістечка "Пташине молоко"

Вчені-орнітологи довели, що пташине молоко насправді існує і по виду нагадує рідкий сир, яким птахи вигодовують своїх дитинчат в перший місяць життя. Правда, всього у декількох видів птахів - щоглів, голубів, імператорських пінгвінів і фламінго. Недарма в народі цей вираз означає достаток і благополуччя. У часи тотального дефіциту назва була вибрана для смачних і вишуканих цукерок, тортів і тістечок. Пропонуємо вам створити достаток у своєму домі, приготувавши тістечка "Пташине молоко" за нашим чудовим рецептом. Робити їх хоч і довго, але зовсім нескладно і під силу навіть недосвіченій господині. Тістечка виходять приголомшливо смачні з ніжним бісквітом, повітряним двошаровим суфле: зі смаком какао і незвичайною кислинкою із шматочками чорниці та ароматом лимона, покриті тонким оксамитовим шаром шоколаду. Пальчики оближеш!

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Яйця — 5 шт.
  2. 2. Цукор — 1.5 ст.
  3. 3. Борошно — 1/2-2/3 ст.
  4. 4. Сода — 0,5 ч. л.
  5. 5. Рослинна олія — 0.5 - 1 ст. л.
  6. 6. Сік лимона — 0,5 шт.
  7. 7. Желатин — 1 ст. л.  (з гіркою)
  8. 8. Чорничне варення — 2 ст. л.
  9. 9. Молочний шоколад — 1/2 плитки
  10. 10. Шоколад чорний — 150 г.
  11. 11. Вершки малої жирності (10-15%) — 125 мл.
  12. 12. Вода — 0,5 ст.

Етапи готування

  1. Приготувати бісквіт. Білки (2 шт.) Збити міксером в міцну піну.

  2. Потім потроху додавати цукор і ванільний цукор, і збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться.

  3. Жовтки (2 шт.) Трохи збити міксером. Додати їх до білкової маси. Перемішати.

  4. Потім поступово додавати просіяне борошно з содою. Заважати лопаткою знизу вгору до однорідного стану.

  5. Форму роз'ємну змастити олією і застелити папером. Викласти тісто. Розрівняти.

  6. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці до готовності. Перші 20 хвилин не заглядати в духовку! Готовність перевіряти сірником.

  7. Приготувати формочки. Стаканчиком, щоб його окружність збігалася з окружністю форми, вирізати 6 кружечків з готового тіста.

  8. Бісквіт покласти у формочки (можна для кексів), з паперу зробити бортики. Білий аркуш формату А4 скласти уздовж 2 рази і розрізати на смужки. Готові бортики поставити в формочки (кінці можна скріпити скріпкою, якщо сильно розходяться).

  9. Приготувати суфле. Желатин залити невеликою кількістю води (приблизно 0,5 склянки). Дати набрякнути.

  10. Потім підігріти його на вогні до розчинення (не кип'ятити!), постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури.

  11. Білки (3 шт.) збити з додаванням цукру (2/3 ст.) і лимонним соком до стійких піків.

  12. Додати охолоджений желатин. Перемішати вінчиком.

  13. Заповнити білим суфле до країв дві формочки (суфле налити на бісквіт). Поставити в морозилку.

  14. Суфле, що залишилось, розділити на 2 частини. В одну додати чорничне варення. Перемішати до однорідного стану. Заповнити ним 2 формочки. Поставити в морозилку.

  15. В іншу частину додати приблизно половинку плитки розтопленого на паровій бані молочного шоколаду (можна навіть з горішками). Перемішати до однорідного стану, заповнити ним останні 2 формочки.

  16. Залишити в морозилці на 20-30 хвилин, поки суфле добре не застигне.

  17. Приготувати шоколадну глазур (за бажанням). Чорний шоколад розламати на шматочки, помістити в каструлю або іншу ємність і поставити на водяну баню.

  18. Додати вершки і готувати, постійно помішуючи, поки шоколад не розтопиться і не з'єднатися з вершками. Головне - довести масу до однорідного стану.

  19. Потім глазур слід остудити. Як тільки вона стане більш тягучою, використовувати для прикраси.

  20. З шоколаду можна зробити медальки для прикраси (шоколад розтопити, вилити медальки (або будь-які фігурки), дати застигнути. Прикраса готова.