Фісташковий крем англез
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 45 хв

Фісташковий крем англез

Саме з цього дивовижного крему починали своє знайомство всі великі кондитери світу. Чому дивовижного? Особлива технологія приготування, але досить-таки простий склад роблять французький крем англез таким, що якщо його запекти, вийде чудовий карамельний крем; якщо відправити в морозильник – перед Вами найніжніше морозиво; а якщо додати до складу борошно або крохмаль – кондитерський крем (що є основою для більшості десертів) готовий. Ось такий універсальний і дуже смачний крем, який за консистенцією більше нагадує соус. Пропонуємо Вам трошки відійти від класичної рецептури і додати до складу подрібнені фісташки – вийде чудовий фісташковий крем англез.

Інгредієнти

  • Фісташки - 70 г.
  • Вершки 33-35% - 200 мл.
  • Цукор - 70 г.
  • Жовток яєчний - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Фісташки очистити і сильно подрібнити в блендері (але не до стану борошна). Змішати фісташки з вершками і цукром в каструльці. Поставити на маленький вогонь і варити близько 5 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути протягом 15 хвилин.

  • 02

    Потім знову поставити суміш на вогонь і варити близько 5 хвилин. Знову дати охолонути. Перекласти крем в скляний посуд і поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. Перед подачею трохи збити.