Піца з креветками і цукіні
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Піца з креветками і цукіні

Цікаво, що прототипи піци були відомі ще у стародавніх греків і римлян - страви подавалися на скибах хліба. На початку шістнадцятого століття, коли в Італію стали завозити помідори, в Неаполі з'явився прообраз сучасної італійської піци. Сьогодні піцу люблять у багатьох країнах. Змінюються люди, змінюється світ навколо нас, видозмінюються начинки для піци - але кругла корж, томати та розплавлений сир залишаються незмінні. Пропонуємо вам приготувати наш варіант піци з креветками і цукіні. Всього двадцять хвилин - і справжня домашня піца випромінює божественний аромат на вашому столі. Ніжний цукіні надає нашому виробу соковитість і присмак літа, креветки - пікантність і екстравагантність, а поєднання часнику і перцю чилі привносить гостроту смаку, аромат і характер. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Основа для піци - 1 шт.
  • Томатна паста - 20 мл.
  • Моцарела - 250 г.
  • Цукіні - 3 шт.
  • Креветки - 10 шт.
  • Часник - 1 зуб.
  • Чилі - 1 шт.
  • Лимонний сік - 10 мл.
  • Вершковий сир - 125 г.

Етапи приготування

  • 01

    На основу нанести томатну пасту.

  • 02

    Цукіні нарізати тоненькими шматочками і полити лимонним соком і оливковою олією, посолити і поперчити.

  • 03

    У сковороді змішати креветки, часник, чилі і обсмажити до напівготовності креветок..

  • 04

    На основу для піци викласти моцарелу, нарізану на шматочки. Наверх викласти шар цукіні і креветок.

  • 05

    Випікати 10 хвилин до золотавої скоринки (основи).