Піца "Стромболі"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 20 хв

Піца "Стромболі"

Стромболі - це назва острова з однойменним діючим вулканом на ньому. Також це назва морської битви сімнадцятого століття, в якому французи завдали поразки голландсько-іспанському флоту. Воно увійшло в історію, як битва при Стромболі. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати не зовсім звичайну піцу. Існує цікава версія походження цієї піци. І пов'язана вона з виходом італо- американського фільму " Стромболі" на широкі екрани в 1950 році. Справа в тому, що вперше така піца була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон США. Після виходу даного фільму власник ресторану вирішив дати своєму винаходу звучну назву "Стромболі". Так з'явилася нова страва.

Інгредієнти

  • Тісто для піци - 250 г.
  • Томатна паста - 200 мл.
  • Моцарела - 200 г.
  • Салямі - 100 г.
  • Шинка - 100 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Тісто розкачати, викласти на змащене олією деко.

  • 02

    Тісто змастити томатною пастою, залишити краї не змащеними.

  • 03

    На соус покласти половину порції натертої моцарели, зверху - нарізані шинку і салямі. Посипати тертою моцарелою.

  • 04

    Виделкою збити яйце. Змастити яйцем вільні края тіста і загорнути майбутню піцу в рулет.

  • 05

    Змастити збитим яйцем, посипати нарізаною петрушкою, зробити надрізи ножем уздовж рулету.

  • 06

    Поставити піцу запікатися в розігріту духовку протягом 10 хвилин на температуру 150°C.