Пхалі зі шпинату
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Пхалі зі шпинату

Пхалі (як можна судити навіть із назви) - це страва грузинської кухні. Пхалі складається із двох основних компонентів: це заправка і основний інгредієнт. Що стосується останнього, то це може бути спаржа, білокачанна капуста, молоде листя кропиви або (як у нашому рецепті) шпинат. Начинка ж (як і у багатьох грузинських стравах) досить гостра через велику кількість прянощів. Але обов'язково в начинці повинні бути волоські горіхи. Така страва виходить досить ситною, але при цьому і дієтичною. Тому її можна їсти, не побоюючись за фігуру. Подавати пхалі можна як основну старву до сімейного сніданку, обіду або вечері.

Інгредієнти

  • Шпинат свіжий - 2 кг.
  • Горіхи волоські - 150 г.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Кінза - 1 пучек
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Гранат - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Гранатовий сік - 3 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик

Етапи приготування

  • 01

    Шпинат очистити, промити. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хв. Зняти шумівкою, віджати.

  • 02

    Дрібно нарізати кинзу, цибулю. Горіхи дрібно потовкти, часник вичавити в часниковому пресі. Додати 3 ст. л. гранатового соку і хмелі-сунелі. Посолити, поперчити. Перемішати зі шпинатом.

  • 03

    З отриманої суміші зліпити 4 грудочки, прикрасити зернами граната.