Плюшка
Кількість порцій - 10
Час приготування - 3 г

Плюшка

Влаштуйте собі солодкий бенкет у вихідні, коли вільного часу досить і хочеться побалувати себе смачненькою випічкою. У солодке меню занесіть улюблену з дитинства плюшку. Здоба закручена в сердечко зачаровує не лише смаком, але і вигадливим способом складання тіста. Перетворити тісто на романтичне серце, виявляється, нескладно, навчитися дійсно просто і цікаво. Навіть не маючи кулінарних навичок, і не будучи кондитером - приготувати плюшки не принесе труднощів. Начинкою може виступити цукор або посипка з кориці. Хочете наповнити будинок ароматом свіжоспечених рум'яних булочок і зачарувати ними рідних?!

Інгредієнти

  • Дріжджі - 100 г.
  • Борошно - 2 кг.
  • Молоко - 1 л.
  • Сметана - 200 г.
  • Цукор - 250 г.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Яйце - 3 шт.
  • Маргарин - 200 г.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У посудину влити склянку теплого молока. Додати дріжджі і цукор. Залишити на півгодини. Після, в ємність влити 750 мл. молока (яке залишилось), посолити, всипати 200 г. цукру і вбити пару яєць.

  • 02

    Маргарин розтопити і додати в суміш. Потім сметану. Перемішати. Ввести акуратно борошно, постійно помішуючи, а потім рослинну олію. Замісити тісто.

  • 03

    Тісто відкласти на годину. Коли воно підніметься, ще раз розім'яти його і залишити до другого підняття. Потім тісто слід розрізати на однакові шматки. Скачати у вигляді трубочки і з'єднати кінці. Розрізати уздовж, не доходячи до кінця, покласти на підготовлене деко і розгорнути. Змастити збитим яйцем і посипати великим цукром.

  • 04

    Випікати 20 хвилин при температурі 180ºС. Готові плюшки посипати цукром.