Сливовий пиріг із "New York Times"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Сливовий пиріг із "New York Times"

Перший рецепт знаменитого сливового пирога був опублікований в газеті «New York Times» в 1983 році на прохання домогосподарок Америки. Так, він настільки полюбився читачам, що протягом довгих 12 років рецепт цього десерту виходив до друку. Сливу для страви рекомендується брати сорту «Угорка». Також її називають чорносливом. Цукор з корицею вступає в реакцію і карамелізується на сливах. Тому пиріг стає дуже апетитним. У процесі приготування пирога слива набуває бурштиновий колір з червоним переливом. Подавати вершковий пиріг можна з ванільним морозивом, яке попередньо підтануло.

Інгредієнти

  • Сливи - 12 шт.
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Масло вершкове - 100 г
  • Борошно пшеничне - 1 склянка
  • Яйця - 2 шт.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/3 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Збити масло з 3/4 склянками цукру. Додати яйця і сіль і продовжувати збивати. Вмішати ложкою борошно, змішане з розпушувачем.

  • 02

    Змастити форму олією, присипати борошном, викласти тісто. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив.

  • 03

    Змішати 2 столові ложки цукру з чайною ложкою кориці. Посипати сливи. Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати 40-45 хвилин при температурі 180°C до утворення хрусткої скоринки.